02 Μαΐου 2019

Τα έσοδα του προέδρου της Ουκρανίας Ποροσέκνο ξεπέρασαν και αυτά του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας










Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είναι ο πλουσιότερος Πρόεδρος του πλανήτη. Και στο τέλος της προεδρικής του θητείας, δεν το κρύβει. 
Σημειώστε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απαγορεύεται να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του Αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Πέτρο Πόροσενκο. Σε μόλις 2 μήνες του 2019, το εισόδημα του Προέδρου της Ουκρανίας αυξήθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο!

Ο Πρόεδρος Πέτρο Πόροσενκο από τον Ιανουάριο του 2019 δήλωσε 856,4 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος. Αυτό αναφέρεται από τους δημοσιογράφους, με αναφορά στο ενοποιημένο μητρώο δηλώσεων προσώπων που έχουν εξουσιοδοτηθεί να εκτελούν κρατικές λειτουργίες.

Από 1 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου ο Πόροσενκο δήλωσε έσοδα ύψους 280,4 εκατ. UAH: 169,6 εκατ. μερίσματα της δημόσιας ανώνυμης εταιρείας κλειστού μη διαφοροποιημένου εταιρικού επενδυτικού κεφαλαίου Prime Asset Capital, 2,1 εκατ. από τη Διεθνή Τράπεζα Επενδύσεων (IIB), 104, 1 εκατ. αποπληρωμή από το Υπουργείο Οικονομικών του κόστους απόκτησης εσωτερικού κρατικού δανείου και 4,6 εκατ. επενδυτικά κέρδη από εξαγορά κρατικών ομολόγων.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο πρόεδρος δήλωσε 576 εκατομμύρια έσοδα εθνικού νομίσματος: 548,7 εκατομμύρια μερίσματα από το Rothschild Trust, 26,2 εκατομμύρια μερίσματα από το κεφάλαιο Prime Asset και 1,1 εκατομμύρια των εισφορών στο IIB.

Σημειώστε ότι το εισόδημα αυτό δεν το δηλώνει ούτε καν ο πρίγκηπας του πλουσιότερου βασιλείου του κόσμου, δηλαδή της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed Ibn Salman Al Saud  
Ο πρόεδρος της φτωχότερης και πιο διεφθαρμένης χώρας της Ευρώπης κατέχει το μεγαλύτερο εισόδημα, μεταξύ όλων των προέδρων του κόσμου, και είναι πλουσιότερος ακόμη και από πρίγκιπες και βασιλιάδες.

Σημειώστε ότι την ίδια στιγμή, το εισόδημα του επιχειρηματικού εταίρου του Πέτρο Πόροσενκο του Ρινάτ Αχμέτοβ (Rinat Akhmetov) για το 2018 υπερέβη τα 5,2 δισεκατομμύρια!

Τέτοιο υπέρογκο εισόδημα οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί άρχισαν να πληρώνουν 600% περισσότερο για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ο Στρεκής, ο Αχμέτβοφ και ο Πόροσνενκο λαμβάνουν το μερίδιο του λέοντος από αυτά τα χρήματα και μόνο ένα μικρό μέρος τους πάει στο κράτους.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ αναγνώρισε επισήμως την Ουκρανία ως μια χώρα της Ευρώπης που οι κάτοικοί της λιμοκτονούν και σαν μια χώρα της Ευρώπης που το βιοτικό επίπεδο του κόσμου συγκρίνεται με αυτό αφρικανικών φυλών.


* Το άρθρο βρήκαμε στο ουκρανικό site "Politica" και είναι χαρακτηριστικό των όσων συμβαίνουν στην πολύπαθη αυτή χώρα. Εκτός του ότι αποδεικνύει περίτρανα αυτά που όσοι τα λέγαμε μέχρι τώρα κατηγορούμασταν και αμφισβητούμασταν, εκτός του ότι φέρνει στην επιφάνεια εκείνα που δεν αναφέρονταν και δεν αναφέρονται ακόμα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, το άρθρο καταδεικνύει και κάτι ακόμα. Δείχνει ποιοι είναι αυτοί τους οποίους οι δυτικές κυβερνήσεις στήριξαν και στηρίζουν τόσα χρόνια και μάλιστα στο όνομα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, που θέλει να ονομάζεται δημοκράτης και "αριστερός" και να καλεί σε "δημοκρατικές συμμαχίες" στήριξε το καθεστώς Ποροσένκο ακόμα και με επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία, αποδεικνύοντας και με τις επιλογές του στην εξωτερική πολιτική την πραγματική ταυτότητα της πολιτικής του. 
Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Βενεζουέλα με τη στήριξη των δυτικών κυβερνήσεων και την προπαγάνδα των δυτικών μέσων ενημέρωσης, φανερώνουν άλλη μια φορά το πραγματικό νόημα της πολιτικής τους. Μιας ιμπεριαλιστικής πολιτικής που προσπαθεί να βρει διέξοδα στα αδιέξοδά της μέσα από την καταδυνάστευση, την καταλήστευση, ακόμα και την εξόντωση ολόκληρων λαών, ακόμα και περιοχών. Και το μόνο αποτέλεσμα που παράγει τελικά, είναι η στήριξη κάποιων λίγων ολιγαρχών και η εξαθλίωση των μεγάλων πληθυσμών, όχι μόνο στις χώρες που καταδυναστεύει, αλλά ακόμα και μέσα στις ίδιες τις δυτικές και λεγόμενες "πλούσιες" χώρες, που ζουν καθημερινά τη φτωχοποίηση, την ανεργία, την ανασφάλεια και την ασυδοσία. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Βρετανία, ακόμα και στις ΗΠΑ ειναι η τρανότερη απόδειξη.