08 Οκτωβρίου 2019

ΗΠΑ: ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 7/10


Ολόκληρη η εκπομπή:  Audio    Κείμενο

Εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν έχοντας υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου, πήρε ο υποψήφιος για το χρίσμα του αμερικανικού κόμματος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, Μπέρνι Σάντερς. «Μετά από δυόμισι ημέρες στο νοσοκομείο αισθάνομαι πολύ καλά και μετά από λίγες μέρες απουσίας, δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στη δουλειά», ανέφερε ο Αμερικανός γερουσιαστής της πολιτείας του Βερμόντ, και πόσταρε στο Twitter φωτογραφία να βγαίνει από το νοσοκομείο με υψωμένη γροθιά, δίπλα στη γυναίκα του. Την Παρασκευή 04/10 ο Σάντερς είχε οξείς πόνους στο στήθος με αποτέλεσμα την ακύρωση του προγράμματός του και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας. Όπως ανέφεραν οι γιατροί, ο 78χρονος Μπέρνι Σάντερς υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και έτσι του τοποθετήθηκαν στεντ σε μια αρτηρία που είχε πρόβλημα, εφόσον οι άλλες λειτουργούσαν κανονικά.




Μετά την επίσκεψή του στην Καλιφόρνια ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήγειρε το θέμα των άστεγων ειδικά στην πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Καλιφόρνια. «Σχεδόν οι μισοί από τους άστεγους που υπάρχουν στη χώρα μας, τυχαίνει να ζουν στην Καλιφόρνια» είπε στη διάρκεια συνέντευξής του. «Είναι ντροπή, ο κόσμος βλέπει το Λος Άντζελες γεμάτο σκηνές και απαίσιες αηδιαστικές εικόνες», πρόσθεσε. Ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του, ανίκανοι να απαντήσουν στις αιτίες που συνεχώς διευρύνουν τον αριθμό των άστεγων στις ΗΠΑ, σκέφτονται να μειώσουν τους άστεγους.. δια της βίας. Συγκεκριμένα έκθεση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων του Τραμπ τον Σεπτέμβριο αναφέρει ότι οι άστεγοι θα πρέπει να κυνηγηθούν από την αστυνομία για να φύγουν από τους δρόμους και να γίνει προσπάθεια να στεγαστούν σε ιδρύματα. Λίγες μόλις μέρες μετά ο πρόεδρος παραπονιόταν στους δημοσιογράφους ότι «οι άστεγοι έχουν πιάσει τους ωραίους δρόμους μας και τις εισόδους των ωραίων πολυκατοικιών μας». Σύμφωνα με τον Γκρέιγκ Χόλαντ, που καλύπτει τα θέματα των αστέγων και της φτώχειας για τους Los Angeles Times, ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί από το 2011 ξεπερνώντας πλέον τους 60.000, οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές στους δρόμους της πόλης. Όσο για το σχέδιο του Τραμπ το χαρακτήρισε τουλάχιστον ανεδαφικό, αφού οι άστεγοι ξεπερνάνε τους 60.000, ενώ οι αστυνομικοί της πόλης μόλις που φτάνουν τους 10.000, όπως είπε.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 5 τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση στο Κάνσας Σίτι της πολιτείας Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), σύμφωνα με σχετικές αναφορές. Η ένοπλη επίθεση έλαβε χώρα περί τη 1:30 τοπική ώρα, την Κυριακή το πρωί, στο μπαρ Tequila KC, στη 10η και Κεντρική Οδό στην πόλη του Κάνσας. «​Εννιά άνθρωποι δέχτηκαν πυροβολισμούς στην ένοπλη επίθεση, από τους οποίους οι 4 έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο Τόμας Τομασικ από την αστυνομία του Κάνσας, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος για τη μαζική δολοφονία δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου