22 Οκτωβρίου 2019

ΗΠΑ 21/10

Συνομιλίες στελεχών της αεροδιαστημικής βιομηχανίας Boeing δείχνουν ότι ήταν γνωστά το πρόβλημα με τα αεροπλάνα Boeing 737 Max, χρόνια πριν τα τραγικά δυστυχήματα της Lion Air και των Αιθιοπικών Αερογραμμών. Η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κάλεσε τον επικεφαλής της Boeing, Ντένις Μουίλενμπεργκ να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τους λόγους που η εταιρεία απέκρυψε σημαντική συνομιλία, που χρονολογείται από το 2016, μεταξύ στελεχών της, για την οποία είχε ενημερωθεί μήνες πριν και δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters, την Παρασκευή.

Πρόκειται για εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των επικεφαλής των δοκιμαστών πιλότων των 737 Max, Πάτρικ Γκούσταφσον και Μαρκ Φόρκνερ, ο οποίος δε δουλεύει πια για την Boeing. Τα στελέχη της Boeing φέρονται να κουβεντιάζουν για έναν πιλότο ονόματι Βινς, που συνεργαζόταν με τον Φόρκνερ, και πίστευε ότι το αυτόματο σύστημα ελέγχου έκανε τα δικά του κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων στον εξομοιωτή πτήσης. Ο ίδιος ο Φόρκνερ ακούγεται να λέει ότι το «αεροπλάνο διορθώνει από μόνο του σαν τρελό» και μοιάζει σαν ο αυτόματος πιλότος να αναλαμβάνει από μόνος του τον έλεγχο, στο όνομα της ευστάθειας του αεροσκάφους. Η συνομιλία θεωρείται η πρώτη αδιάσειστη απόδειξη ότι το σύστημα ελέγχου των αεροπλάνων είχε θέματα.

Τοξικά βαρέα μέταλλα που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την ανάπτυξη των μωρών διαβρώνοντας το IQ τους, βρέθηκαν στο 95% των βρεφικών τροφών που πωλούνται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η ομάδα μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, επιστημόνων και δωρητών της Healthy Babies Bright Futures (HBBF). «Οι νέοι έλεγχοι σε 168 παιδικές τροφές που παρήγγειλε Healthy Babies Bright Futures (HBBF) έδειξαν τοξικά βαρέα μέταλλα στο 95% των δοχείων που δοκιμάστηκαν. Μία στις τέσσερις παιδικές τροφές περιείχε όλα τα τέσσερα μέταλλα που ελέγχθηκαν από το εργαστήριό μας - αρσενικό, μόλυβδο, κάδμιο και υδράργυρο», αναφέρεται στα συμπεράσματα της έκθεσης. Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε σε 61 μάρκες παιδικής τροφής που αγοράστηκαν από καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε 14 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου