22 Οκτωβρίου 2019

ΕΛΛΑΔΑ 21/10

Μπαράζ απεργιών προγραμματίζει για την ερχόμενη εβδομάδα ΠΟΕ-ΟΤΑ ως αντίδραση σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων. Για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:
  • Τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους. Την ίδια ημέρα τα γκαράζ των δήμων θα είναι κλειστά.
  • Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Παράλληλα με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας είναι πιθανό η απεργία να επεκταθεί για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο.
  • Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία. Σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Την Πέμπτη, ημέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου