02 Απριλίου 2018

Εκδήλωση για τη Βενεζουέλα


Μια πολύ όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα προχθές  Παρασκευή στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Βενεζουέλα: αλήθειες και προπαγανδιστικοί μύθοι» και διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα «Todos somos Venezuela» που αν και ιδρύθηκε μόλις πριν από 1,5 περίπου μήνα έχει ήδη κατορθώσει να συγκεντρώσει πάνω από 250 μέλη και να διοργανώσει την πρώτη της εκδήλωση.


Στην εκδήλωση-συζήτηση συμμετείχε ο Ignacio Ramonet γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας και πρώην αρχισυντάκτης της  La Monde Diplomatique που έκανε και την πρώτη παρέμβαση. 

Χειμαρρώδης και παραστατικός, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να κάνει μια ιστορική αναδρομή στη Βενεζουέλα και τα γεγονότα που γέννησαν και εδραίωσαν την μπολιβαριανή διαδικασία, αλλά και να μιλήσει με γνήσιο ενθουσιασμό, αλλά και τεκμηριωμένα στοιχεία για τα επιτεύγματά της.  

 Ενδεικτικά στάθηκε σε στοιχεία όπως ότι το 70% του ΑΕΠ της χώρας πηγαίνει στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, στα 2 εκατομμύρια σπίτια που έχουν δοθεί σε λαϊκά νοικοκυριά, στην κατοχύρωση της καθολικής σύνταξης στο 100% του πληθυσμού, ακόμα και ανασφάλιστους, νοικοκυρές κλπ., στην αύξηση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, στην ανεργία που έχει περιοριστεί στο 5%-6%, ενώ έκλεισε με τις επιθέσεις που δέχεται σήμερα η Βενεζουέλα και την ανάγκη που έχει από την αλληλεγγύη μας.