28 Νοεμβρίου 2017

Χαιρετισμός





Καταρχήν να χαιρετίσω τη σημερινή συνάντηση και όλους όσους παρευρίσκονται. Μια εμπύρετη ίωση που με ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες, με αναγκάζει να μένω στο σπίτι και είναι ο λόγος που δεν μπορώ να είμαι ανάμεσά σας. Αυτή η έστω αναγκαστική απουσία μου με γεμίζει πραγματικά με θλίψη γιατί αυτή τη συνάντηση την περίμενα με ανυπομονησία όλο τον καιρό που την προετοιμάζαμε με τους άλλους συναγωνιστές.

               
Η διακήρυξη του Καράκας που έχουμε μπροστά μας, είναι ένα κείμενο μεγαλειώδες, ακριβώς γιατί είναι ένα κείμενο γεμάτο αλήθειες και αυτονόητες αξίες, τις αλήθειες που ζει ο λαός της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας και τις αξίες για τις οποίες μάχεται. Κι αυτό κάνει το έργο μας, το έργο της υπεράσπισης και αλληλεγγύης προς το λαό της Βενεζουέλας ιδιαίτερα εύκολο για μας.

                Όμως επίσης αναδεικνύει και πικρές για μας αλήθειες. Γιατί αυτές οι αξίες, από αυτονόητο και κεκτημένο, έχουν καταντήσει ζητούμενο και αμφισβητήσιμο στη δική μας, την ευρωπαϊκή ήπειρο, ακόμα και για τη λεγόμενη αριστερά της. Είναι σίγουρα αυτό αποτέλεσμα της σήψης ενός συστήματος που δυστυχώς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε, ίσως ακόμα και να ταυτιστούμε μαζί του, αλλά είναι και αποτέλεσμα μιας βαλτωμένης αριστερής εκπροσώπησης, που δυστυχώς ψάχνει να βρει αλλού το δρόμο της και όχι στις πραγματικότητες της εποχής μας.

                Όμως ο λαός και κυρίως η νεολαία της Ελλάδας που ζουν αυτή τη σήψη με τραγικό τρόπο και ξέρουν πια ότι δεν μπορούν να βρουν ψεύτικους παραδείσους μεταναστεύοντας σε μακρινά μέρη, ούτε να ελπίζουν σε μια ανάκαμψη που ποτέ δεν έρχεται, είναι σίγουρο ότι σε αυτές τις αυτονόητες αλήθειες και αξίες της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας βρίσκουν όχι συνταγές επιτυχίας, αλλά τους πραγματικούς στόχους της πάλης που όταν είναι ξεκάθαροι μπορούν να διαμορφώσουν και τους τρόπους και τους δρόμους για την υλοποίησή τους.

                Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λ. Αμερική θα μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα του αγώνα που καίει εκεί άσβεστα. Η Κούβα πρώτα, αλλά και η Χιλή, η Νικαράγουα και τόσες άλλες και τώρα η Βενεζουέλα μάς το δείχνουν καθαρά αυτό.

                Η δημιουργία της Επιτροπής Υποστήριξης της Βενεζουέλας είναι παραπάνω από αναγκαία σήμερα, για να μεγαλώσουμε την αλληλεγγύη προς το λαό της χώρας αυτής, αλλά και για να διαδώσουμε το μήνυμά του και στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό θα είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστεί.             
 Η ίδια η διακήρυξη του Καράκας το λέει αυτό πολύ πιο καθαρά απ’ ότι θα μπορούσα εγώ να το εκφράσω, γι’ αυτό και κλείνω με τα λόγια της:

«Η υπεράσπιση την Μπολιβαριανής Επανάστασης είναι ένα αναπόφευκτο καθήκον των λαών της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και ολόκληρου του κόσμου, στο βαθμό που κατανοείται ότι στη Βενεζουέλα αυτό που υπερασπιζόμαστε είναι το δικαίωμα της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης και της ολοκλήρωσης των λαών μας».

                Καλή επιτυχία στη σημερινή συνάντηση, αλλά και σε όσα ακόμα αποφασίσετε για το άμεσο μέλλον. «Άστα λα βικτόρια σιέμπρε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου